Sesonki jatkuu vielä syyskuun

Julkaistu 14 syyskuun, 2023

Mikä upea, upea kesä vuosimallia 2023 onkaan takanapäin! Olemme saaneet koko kesän viikonloput olla mukana mitä ihanimmissa perhejuhlissa, kuten valmistujaisissa, rippijuhlissa, syntymäpäivissä ja häissä. Hääjuhlien paikkoina erityisen tutuiksi ovat tulleet Virrin Tila, Knuutilan Tila ja Tervahovi. Kaikki kolme sopivat erinomaisesti maalaisromanttisiin häihin ja olemme nähneet mitä upeimpia tapoja koristaa nuo paikat oman näköisikseen. Tänä kesänä luonto ja luonnonmukaisuus ovat olleet kovasti läsnä koristeluissa. Samoin erilaiset valoaiheet, varsinkin loppukesästä.

Knuutilan tila

Lohi kuuluu suomalaiseen pitopöytään, eikä kesän aikana tainnut jäädä kovinkaan moni pöytä ilman. Meillä lämminsavulohen valmistaa isäntä, Sami, Kalaneuvos Hukkasen lohesta. Isommat erät noudetaan suoraan tehtaalta, joka on vain 10 kilometrin päässä Liekorannasta. Myös Peevon Tilan kutunjuustoa nähtiin niin ricottana, kuin palanakin pitopöydissä. Peevon Tila sijaitsee Keikyässä lähes isäntäparin kodin naapurissa! Lähituottajien tuotteita pyrimme suosimaan aina, kun se on mahdollista.

Olipa meillä myös ilo toteuttaa suomalais-espanjalaiset häät, missä päästiin maistelemaan mm. salmorejo- keittoa, murcian salaattia, sekä sulhasen espanjasta tuomaa, aitoa Ibericoa ja Serranon kinkkua. Oi nam!

Virrin Tila. Kuva @teemutoikkaphoto

Yritystilaisuuksissa kova työ palkitaan, ruokaa ja juomaa on tarjolla ja työkaverit saavat viettää aikaa muutenkin, kuin työn merkeissä. Sieltä saattaa löytää elämän mittaisia ystävyyksiä, kun työroolit riisutaan hetkeksi pois. Näitä tilaisuuksia yhdistää rentous, myös ruoan osalta.

Luottopakit Saara & Becky Polarteknikin kesäjuhlissa

Kaikkia tilaisuuksia yhdistää kuitenkin yksi asia: Ruoka. Se on meille (erityisesti minulle) se tärkein asia. Yksikään ruokalaji ei poistu keittiöstä käymättä ensin laaduntarkistusta läpi. Tärkein työkalu keittiössäni onkin kuvassa näkyvä lusikkapurkki. Yksi kastike saattaa vaatia kymmenkunta lusikkaa. Haarukalla kokeillaan perunat. Veitsi otetaan käyttöön, jos lusikat ovat loppuneet.

Olen myös todennut, että vaikka olisinkin mielelläni mukana ihan kaikessa toiminnassa, myös siinä tarjoilussa, tulee minun pysyä ensisijaisesti keittiössä. Meillä on niin rautainen tiimi tarjoilijoita, että itse pyörin vain tiellä ja aiheutan pääosin hämmennystä. Kiitos siis koko ihanalle tiimille!

Nyt siirretään katseet kohti rauhaisampaa syysjaksoa, ennen kuin lähdetään täyttä päätä kohti JOULUA!

Lempein terveisin, Suvi (Liekorannan emäntä)